Objavljeno: 23.5.2018.

Održana radionica Pisanje projekta po obrascima EU

Radionice na temu „Pisanje projekta po obrascima EU”, u suradnji Općine Vitez i Univerziteta Vitez iz Travnika, održane su jučer i danas u velikoj sali Općine Vitez.

 

Predavač na ovoj edukaciji je Amra Kraksner, direktorica Instituta Sveučilišta „VITEZ“. Cilj radionice je predstavnicima nevladinih organizacija i djelatnicima Općine Vitez predstaviti načine pisanja kvalitetnih i potpunih projektnih prijedloga koji će se istaći u masi i koji će „uvjeriti“ donatore da je predloženi projekt vrijedan ulaganja.

 

Povlačenje sredstava iz fondova EU prilika je koja Općini Vitez može donijeti sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata i unapređenje postojeće infrastrukture.

Upoznavanjem polaznika s načinom pristupanja i sudjelovanja u programima i fondovima Unije koji su namjenjeni Bosni i Hercegovini, Općina Vitez razvija ljudske kapacitete za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima.

Krajnji cilj svakog programa i financiranja projekta iz sredstava EU je stvaranje boljih životnih uvjeta za građane BiH i razvoj standarda koji su jednaki onima u zemljama Evropske unije.