Objavljeno: 17.12.2021.

Finaliziran prvi dio projekta “Bavi se sportom, igraj ragbi”

Dana 16.12.2021.godine je u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, u organizaciji Ragbi liga klub FIS Vitez, finaliziran prvi dio projekta ”Bavi se sportom, igraj ragbi”.

 
 

Nakon više od mjesec i pol dana rada u OŠ Vitez s učenicima od 6. do 9. razreda danas je organizirano natjecanje između razreda. Oko 200 učenika je uživalo u vještinama ragbija, nadmećući se u borbi za neki od pehara. Učenici su vrlo brzo usvojili zavidno znanje iz ovoga atraktivnog sporta za što su svi nagrađeni diplomom.

Ekipe pobjednici, za svaki razred posebno, ali i ostali u plasmanu dobili su pehare i nagrade.

Projekt ragbi kluba ” Bavi se sportom, igraj ragbi” uspješno su realizirali instruktori i igrači kluba Viktor Bilić, Alem Šabanović, David Žuljević, Stjepan Križanac, Zvonimir Ljubanić, izbornik reprezentacije BiH Dado Vrebac, trener Marko Banović u suradnji s profesoricom tjelesnog odgoja Marijom Vujicom.

Predsjednik kluba Željko Ljubanić je ocijenio realizaciju jako uspješnom te je pozvao sve koji žele da se učlane u klub u kojemu je sve besplatno od opreme do putovanja, a već na proljeće mogu nastupati za klub na natjecanjima i međunarodnim turnirima u regiji.

Projekt se nastavlja na proljeće u ostalim školama na području kantona Središnja Bosna, nakon čega će biti organizirano međuškolsko natjecanje.

Sve je realizirano uz suglasnost i potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture, mladih i sporta KSB, načelnika općine Vitez i OŠ Vitez.

Ovaj projekt je nastavak uspješne suradnje i potpore Australske ambasade u Beču koja ga je inicirala prije par godina u okviru ”Direct aid program”, kada je prepoznala energiju i entuzijazam kluba iz Viteza.

Još jednom iz kluba upućuju zahvalu svima, a posebno OŠ Vitez, ravnateljici Slavici Šerbetić i djelatnicima na ustupljenom vremenu i prostoru.


Izvor: www.vitez.info